Trägolv som skapar känsla

Ibland finns redan trägolv i huset man köper. Bor man i en nyare villa eller kanske har planer på att bygga ett nytt hus finns massor av möjligheter att välja just det trägolv man vill ha.

Många har den förutfattade meningen att trägolv hör hemma i gamla hus. Men inget kunde vara mer fel. Numera hittar man golv av olika träsorter och utseenden. Så oavsett om man vill ha en känsla av gammalt mysigt eller modernt och öppet finns det golv som passar.

Att planera för nytt golv

Ett vanligt golv många väljer är klickgolv som ser ut som vackra träplankor. Dessa är många gånger av andra material. Därför är det bra, om trä är viktigt, att man läser informationen noga. Trots att klickgolven ofta nämns som enkla att lägga är det bra att gå igenom alla stegen innan man åker och handlar.

Några saker att tänka på:
Alla golv är inte helt platta
Ett äldre hus har ofta inte raka väggar, vilket kan innebära att man måste såga vissa plankor för att få rätt passform
Har man tänkt sätta tillbaka gamla lister eller vill man ha nya
Behöver man lägga något mellan det gamla golvet och det nya

Ett riktigt trägolv håller länge

Önskar man istället ha ett rejält trägolv i fiskbensmönster för att förhöja och göra golvet ännu vackrare, då är det att rekommendera en golvläggare som kan sin sak. De kan ge smarta råd och vet vilket golv som skulle göra sig finast i det tilltänkta huset. Läs mer om golvläggning på denna sida: golvläggaregöteborg.net