Det eviga trägolvet

I en värld där slit-och-släng är på väg att förpassas till sophögen är trägolv helt rätt. Materialet med len känsla och enastående utseende håller en livstid och kan förnyas med slipning.

Att ha begåvats med ett äldre trägolv, exempelvis i Bromma, är en förmån. Att ha fått möjlighet att själv välja att lägga in ett plankgolv i valfritt träslag likaså. Trä är helt enkelt ett fantastiskt material som passar till allt. Ett trägolv är kemikaliefritt och vackert som få. Det håller i minst 30-40 år och med rätt skötsel är det lika vackert.

Som alla andra typer av golv behöver trägolv skötas om. Inga material, inga möbler och inga hus förblir fina om de inte tas om hand. Trägolv av olika slag är oerhört hållbara men man måste anstränga sig lite om man vill ha det snyggt.

Skötsel och förnyelse

Ser man till att dammsuga hyfsat ofta och inte låta fläckar torka in har man lagt grunden för ett golv som är användbart och snyggt länge. Att använda möbeltassar är också det en varm rekommendation på alla typer av golv. När sedan golvet ändå visar lite ärr och fläckar börjar det bli dags att beställa en golvslipning i Bromma.

En golvslipning är något av en mirakelkur för trägolv. Det kommer folk med maskiner och verktyg och det låter en del. När de är klara har golvet blivit av med alla ålderstecken. En golvslipning avslutas med en ytbehandling och den påverkar hårdheten och utseendet på golvet. Golvslipning kan utföras många gånger på ett riktigt trägolv.