Tips från stenentreprenad på skötsel

Natursten är otroligt lättskött och vackert, men då och då behöver den lite mer kärlek. Få väl uttänkta tips av en stenentreprenad på hur ni ska sköta om den.

För att er natursten ska hålla så länge som möjligt så är det bra att följa några enkla skötselråd. Till exempel så är det viktigt att ni använder er av produkter som är utvecklade för just natursten. Det innebär att ni undviker rengöringsmedel med slipande effekter, och frätande ämnen. Det finns många produkter som är skapade enbart för att ge natursten den där extra glansen.

För marmor så är det till exempel bra att använda sig av en produkt som innehåller skyddande vaxer. Det är ett snabbtorkande medel som ni polerar in, och som sedan ger marmorn sin vackra aura av glamour och lyx. För daglig rengöring så kan man behöva använda ett medel som inte är så starkt, och som samtidigt impregnerar och vårdar. Läs alltid på om vad som är okej vid livsmedelshantering.

Stenentreprenad har skött om golv i årtionden

Att sköta om ett stengolv kan verka extra okomplicerat, och det är utan tvekan ett av de lättare delarna av huset att ta hand om. Stengolv har varit populärt i århundraden. Det går att hitta stengolv i de fattigaste till de mest pampiga hus. Anledningen till att det hållit så bra är på grund av att det sköts om väl. Ni kan ta hand om era stengolv på samma sätt.

Ibland behöver man skrubba rejält, om det har uppstått en missfärgning. Andra gånger så handlar det om daglig skötsel. Stensåpa är utformat för att ta bort smutsen innan den har hunnit lägga sig ordentligt och skapat större problem. Det är viktigt att ni följer anvisningarna om hur ofta golvet ska behandlas och torkas av. Fler skyddande behandlingar finns att tillägga. Rådfråga en stenentreprenad.

Läs mer information och tips för dig på webbsida: ve-sten.se