Badrumsrenovering i Lidingö av certifierade hantverkare

En badrumsrenovering i Lidingö kräver noga planering men också särskilt utbildade hantverkare. I denna text tipsar vi dig om hur du lyckas med din renovering.

En badrumsrenovering är lite speciell då den kräver våtrumscertifierade hantverkare. Det är också kostsamt att göra om ett badrum som inte blev bra och därför är det viktigt att man tar tid på sig med planeringen. Då ett nytt badrum kan kosta en del kan man i vissa fall behöva be banken om ett renoveringslån. Detta brukar inte vara några problem att få, då ett nytt badrum också bidrar till att höja värdet på bostaden.

Det första man bör göra är att bestämma sig för hur mycket badrummet får kosta. Detta då material och inredning finns i många prisklasser och ett nytt badrum därför kan kosta från strax över hundra tusen kronor upp till en halv miljon. Fundera också över vilken stil badrummet ska ha och om planeringen i badrummet behöver ändras. Blir det exempelvis bättre om man tar bort badkaret och sätter in en dusch i stället, eller om man byter plats på tvättstället och toalettstolen?

Hitta rätt hantverkare till badrumsrenoveringen

Badrummet används dagligen av hushållets medlemmar och det måste tåla vatten och fukt. Därför krävs det också våtrumscertifierade hantverkare vid en badrumsrenovering på Lidingö. Bortser man från detta och det senare uppstår ett försäkringsärende på grund av en felaktig installation får man inte ut något på sin försäkring. Därför måste man noggrant kontrollera att de hantverkare man anlitar har rätt certifieringar.

Eftersom en badrumsrenovering ofta kräver både en plattsättare, rörmokare, elektriker och målare, brukar det vara smidigast att använda sig av en byggfirma som är specialiserad på badrumsrenovering. Ta in offerter från några olika firmor med totalentreprenad och jämför. Då det är viktigt att badrummet blir bra kan man inte bara ta hänsyn till priset utan måste även titta på referenser.