Ung husägare – har du koll på läget om dränering i Stockholm?

Du som är ung och just köpt hus i Stockholm kanske inte har full koll på hur viktigt det är med dränering. Och att den behöver göras om med ca 25 års mellanrum.

Som ung husköpare har du sannolikt inte koll på alla aspekter av att vara husägare. Till exempel är dränering ett område du kanske aldrig har reflekterat över. Nu när du äger ett hus är det dock dags att läsa på om ämnet. Det är nämligen mycket viktigt att dräneringen fungerar som den ska.

Dränering handlar om att leda bort vatten från ditt hus, och är grundläggande för att hålla huset fritt från fuktskador. Det första du bör göra är att ta reda på när dräneringen runt ditt hus gjordes senast, och räkna dig fram till när det är dags nästa gång. Dränering har generellt inte längre livslängd än cirka 25 år.

Dränering – stor kostnad men kan fås till fast pris

Det ska sägas med en gång att dränering inte är någon billig historia. Förhoppningsvis har du gjort utrymme i hushållsbudgeten även för större omkostnader. Om inte är det läge att lägga upp ett sparkonto för det framtida dräneringsarbetet. 
Det kan dock kännas trygg att veta att man kan lägga ny dränering i Stockholm till fast pris. Att välja en entreprenör som erbjuder dränering till fast pris är ett bra sätt att få kontroll över sin budget och undvika obehagliga överraskningar med extra kostnader. Gör noggrann research när du letar efter en entreprenör för dränering. Välj en som är pålitlig och erfaren.