Fasadrenovering tar tillbaka villan i Östergötland till sin forna glans

Har sprickor och missfärgningar börjar misspryda villan i Östergötland? Genom att göra en fasadrenovering kan du låta huset få tillbaka sin forna glans.

Fasaden på ett hus är det man först ser och det som visas upp för omvärlden. Det är vad brevbäraren och förbipasserande ser. Det är också det första som potentiella köpare har att gå på under en visning inför en eventuell försäljning. En fasad med sprickor, missfärgningar och andra skavanker är också svårare att dölja än skavanker inuti huset.

Bor du i en villa i Östergötland med dåligt underhållen fasad kanske du börjat tycka att det är lite jobbigt att behöva visa upp det för omvärlden, mer jobbigt än om det dåliga underhållet begränsats till insidan av huset. Det hus som du egentligen älskar väcker inte samma stolthet längre på grund av den slitna fasaden.

Fasadrenovering för ett snyggt hus att vara stolt över

Utöver det rent estetiska så spelar fasaden även stor roll för husets förmåga att stå emot väder och vind, och skavankerna som nu enbart finns på utsidan tar sig förr eller senare även till insidan. För att ta vara på huset och låta det få tillbaka sin forna glans bör du satsa på en fasadrenovering.

Kanske har du tänkt att fasaden är något som du ska ta dig an på egen hand, men det har inte blivit av, och det är ändå inte den bästa idén. Då en fasadrenovering kan bli omfattande är det bättre att överlåta den till specialister.