Fasadrenovering Stockholm – tips och råd

En fasadrenovering i Stockholm kan behöva genomföras med jämna mellanrum. Dels så handlar det om slitage och om att man måste skydda konstruktion och underliggande material från att ta allvarlig skada. Har det exempelvis skett frostsprängning så kan detta innebära att vatten sedan tar sig in genom putsen – vilket i sin tur kan orsaka svåra skador.

Oavsett om det handlar om puts eller en tegelfasad – eller trä, som blivit allt vanligare – så är en fasadrenovering i Stockholm både nödvändig och, faktiskt, ett projekt som för med sig fördelar. Dels så kommer du som boende i en BRF där en fasadrenovering planeras att få en fastighet som blir avsevärt mycket snyggare. En fasadrenovering innebär att även en äldre fastighet kan se ut som en ny. Positivt är även att projektet kan innebära en värdeökning på din egen lägenhet.

Vid en framtida försäljning så kan den utförda fasadrenoveringen påverka spekulantens inställning och intryck av föreningen. En snygg fasad ger en ökad trivsel – och med detta så kan också en budgivning ta fart. Dessutom kan en fasadrenovering också leda till ett behagligare inomhusklimat och påverka uppvärmning- och energikostnader i en positiv riktning.

Kombinera med andra projekt

Givetvis så handlar det emellertid också om en uppoffring. Företaget som ska genomföra en fasadrenovering i Stockholm kommer att behöva använda ställningar och olika skydd för att kunna arbeta säkert och effektivt.

Det som rekommenderas är att man försöker kombinera detta projekt med andra. Ett fönsterbyte kan innebära stora värden sett till minskade kostnader för uppvärmning. Hur mår era fönster? Kan en renovering av både fasad och fönster vara på sin plats? Samma sak gäller även exempelvis taket.

På det stora hela så kommer en fasadrenovering att påverka, men det handlar om ett absolut nödvändigt projekt. Med rätt utförare så tar det inte så lång tid och det ger en positiv effekt nästan per omgående.