Få fin trapphusmålning i Stockholm 

En enkel men effektfull renovering är att beställa en trapphusmålning i Stockholm. Det ger trivsel åt alla samtidigt som väggarna skyddas och ser fräscha ut. 

Både lokalt och globalt är det både vanligt och viktigt med trapphusmålningar. Utomlands sker det ofta med glada färger och en konstnärlig inriktning. En trapphusmålning i Stockholm är för det mesta mer traditionellt inriktad och tjänar mer som restauration av den befintliga arkitekturen. Den höjer trivseln, men framför allt ska den höja fastighetens värde. 

Som renoveringsåtgärd är trapphusmålning i Stockholm ett perfekt sätt att dölja fläckar och skavanker. Fastigheter och lägenheter är redan dyra, och hyresgäster känner att de får mer för pengarna om trappan känns fräsch och inbjudande. Husets värde höjs när allt ser nyare ut och fastighetsägaren kan ofta ta ut lite mer i hyra när huset är välskött. 

Ett vanligt problem för en fastighetsägare är allt klotter på väggar och dörrar. Ju mer sådant det finns i ett hus, desto mer blir det. Man kan måla över det och sedan spraya med speciella medel som gör att klotter inte fäster. Det verkar som om skadegörelse inbjuder till mera av samma stil. Därför kan en trapphusmålning i Stockholm göra att stället får en större värdighet och att man kanske slipper klottersanera. 

Trapphusmålning som konst 

Det är numera inte så vanligt att hyreshus har konstnärligt utformad trapphusmålning, men det finns även kulturellt inriktade fastighetsägare som vill ha extra dekorationer. Då finns det en rik tradition av muralmålningar, så även sådana önskemål kan tillgodoses. Anlita en skicklig firma som är experter på trapphusmålning i Stockholm och diskutera med dem om dina önskemål. 

Under lång tid har det nu varit nordisk design, sparsmakad och enkel färgsättning som har varit aktuell. Trapphusmålning kan skifta beroende på ägarens smak. Tiderna förändras ständigt, det ser man inte minst inom kyrkornas historia. En epok fylld av stora målningar och änglar i barockstil följdes av strama linjer och helt enfärgade väggar. Sedan tar man fram gamla målningar igen vid senare restaureringar.

I det offentliga rummet kan man se konst uppåt väggarna, både tavlor och dekorationer. Om du äger ett hus och vill beställa en trapphusmålning i Stockholm kan du fritt välja det som du tycker är snyggt. Nästa ägare kan ju enkelt måla över detta eller beställa en egen målning. Det är en förhållandevis billig metod för att snygga upp ett gammalt hus. 

Trapphusmålning i Stockholm vid ägarbyte 

Ska du sälja ett hyreshus fungerar en snygg trapphusmålning i Stockholm som en utvidgad form av homestyling. Det ser helt enkelt fräscht och trivsamt ut, och plötsligt är alla spår av årens slitage borta. Det är värt pengarna, för husets värde ökar och köpare blir mer benägna att betala ett högre pris. Fastighetsägaren kan bara tjäna på detta. 

Vacker trapphusmålning fungerar som godis för ögonen, men den har också en skyddande effekt mot smuts och luftföroreningar. Det är lätt att torka bort fläckar på en slät och blank yta. Det blir enklare att upprätthålla en god hygien på ytor som är i gott skick. Det är också roligare att städa i en uppgång som ser välvårdad ut och där man har satsat på en trapphusmålning i Stockholm. 

En välskött trappa med smakfull trapphusmålning inger förhoppningar om att även resten av huset är i toppskick, och kanske är det så. För de boende är det en inspiration till att hålla sina lägenheter snygga och de är stolta över att ha en bra hyresvärd som tänker på trivseln. Det är kanske också lättare att vilja hålla trappan snygg och ren även från prylar och nedskräpning, och alla boende kan hjälpas åt med detta.