Byggfirma Stockholm – tips för att hitta rätt 

Dags att anlita en byggfirma i Stockholm? Om du som privatperson planerar att bygga eller renovera så är det ett bra val att ta professionell hjälp. Dels så handlar det om det uppenbara: en byggfirma kan mer än du och kan göra jobbet på ett både effektivare och säkrare sätt.

 Dels så handlar det även om att ett byggföretag i Stockholm kan fungera som en trygghet för framtiden. Om du exempelvis ska renovera ditt badrum och väljer att på egen hand göra det så kan eventuella problem i framtiden – exempelvis en fuktskada – ligga dig i fatet gentemot försäkringsbolaget. Dessa ställer idag betydligt högre krav kring både dokumentation och på att arbetet skett på ett fackmannamässigt sätt. 

Undvik fuskjobb och framtida konflikter 

Att anlita en byggfirma i Stockholm ger dig således trygghet – och inte minst om du säljer bostaden i framtiden. Att kunna visa upp att olika renoveringar och förbättrande åtgärder utförts av proffs kan definitivt också leda till ett högre slutpris. 

Det finns emellertid ett problem med allt detta. Alla byggföretag i Stockholm håller inte den klass man kan förvänta sig. Tvärtom: tyvärr har man under senare år kunnat se att fuskjobb och olika tvister mellan utförare och beställare eskalerat. De flesta byggföretag i Stockholm är pålitliga och skickliga, men att vissa är sämre – det måste du vara medveten om. 

Så hittar du rätt byggfirma i Stockholm 

Vi tänkte här nedan ge några tips som kan hjälpa dig att undvika de oseriösa aktörerna och istället välja en skicklig byggfirma i Stockholm – enligt följande: 

  • Omdömen och referenser. Kolla alltid kundomdömen på nätet, men se även till att komplettera detta med att be om nummer – och med att ringa – referenser. Inga nummer att ringa? Gå vidare! 
  • Besiktning. Då jobbet är slutfört så ska du alltid genomföra en besiktning. Handlar det om ett större projekt? Anlita en sakkunnig besiktningsman. Betala då besiktningen är slutförd och aldrig i förskott! 
  • Intrycket. Hur upplever du bemötande, hur känns hantverkarna och finns det någonting som skaver? Lita på magkänslan!