månadsarkiv: februari 2022

Välj plåttak när ni önskar ett hållbart tak

Hustak blir utsatta för det mesta vad det gäller väderförhållanden. Då behöver man se till att taket är tåligt och hållbart i många år framöver. Ska ni lägga nytt tak kan plåttak vara passande.

Taket på vårt hus blir utsatt för allt möjligt under årens lopp vad gäller både väder och vind. Det behöver vara starkt och tåligt och klara av att stå emot det mesta. Då behöver man se till att välja ett tak som kan klara av dessa tuffa väderförhållanden. Och då är det plåttak man ska välja. Plåttak har funnits med i många år och skyddat våra hus. Men med årens lopp har de både förbättrats och blivit mer tåliga på många sätt. Det finns flera olika varianter av tak i plåt som man kan välja att lägga på sitt hus. Läs vidare här nedan.

Plåttak – ett underhållsfritt tak

Har ni valt att lägga plåttak på ert hus kommer ni inte att ångra er. Det kommer göra sitt jobb, om man säger så. Ni kan välja bland lite olika typer när det är dags för byte. Välj mellan korrugerad plåt, falstak eller någon annan typ av plåt. Det bästa med just tak i plåt är att det i stort sett är helt underhållsfritt. Vanliga takpannor i tegel kan ibland behöva rengöras för att inte mossan ska ta över helt och hållet. Med ett tak i plåt behöver ni inte ens tänka på underhåll då mossa inte kan få fäste på plåten.